Tuinkamer

Voor een tuinkamer ontwerpen en plaatsen we een stijlvolle dragende constructie, inclusief overkapping. Hier integreren we dan direct een systeem in voor opvouwbare beglazing, zodat u beschut bent tegen tocht, wind en regen.

De ideale tuinkamer

Met opvouwbare beglazing voor tuinkamers van Metalura creëert u een mooie ruimte met veel glas en veel licht! Bekijk de demonstratie hiernaast.

Productvoordelen

Wat uw wensen en verwachtingen ook zijn, er is vast en zeker een tuinkamer die perfect past bij uw woning, van compact rijhuis tot riante villa. We hebben 3 designs ontwikkeld in tal van uitvoeringen, zodat u in alle vrijheid kunt kiezen – op maat van uw stijl en budget – én in alle rust kunt genieten, elke dag opnieuw.

In 1 minuut open

Schuif de panelen in een handomdraai open en dicht.

Soepele geleiding

De schuifpanelen worden geleid door één enkele, dunne, verzonken rail.

Op maat gemaakt

Onze vakmannen leveren millimeterwerk voor uw tuinkamer.

Slimme oplossing

Uw tuinkamer is voordeliger en flexibeler en zonniger dan een serre of aanbouw.

Voor elke woning

We maken een ontwerp op maat van uw situatie en smaak.

Eigen monteurs

Uw tuinkamer wordt vakkundig geplaatst door onze ervaren monteurs.

Comfort

Met de Comfort tuinkamer bieden we een robuust design dat aansluit bij het karakter van uw woning. Dit type is speciaal ontworpen voor rijhuizen, waar de ruimte vaak eerder beperkt is.

De Comfort is beschikbaar in de kleuren antracietgrijs, grijsaluminium en zuiverwit (RAL 7016, 9007, 9010). We plaatsen een overkapping zonder afschot. De afvoer voor het regenwater is in het ontwerp geïntegreerd. De opvouwbare glaspanelen komen aan de voorzijde en de zijkanten voeren we uit in aluminium en vast glas.

Opties

 • Ingebouwde LED-spots met dimmer
 • Infrarood terrasverwarming met afstandsbediening
 • Zonwering boven- of onderaan
 • Glas met heldere of matte afwerking

Excellent

Met de Excellent tuinkamer krijgt u er een volwaardige en stijlvolle woonkamer bij. Hier staat genieten centraal. Dit type kunnen we in bijna elke situatie vlot en op maat realiseren.

Dankzij de royale glasoverstek blijft de Excellent tuinkamer droog bij voorjaars- of zomerbuitjes, ook al zet u de panelen wagenwijd open. De kenmerkende, ronde kolommen staan uw uitzicht niet in de weg en versterken op die manier het ruimtelijk gevoel, gecreëerd door de grote glazen panelen. U kunt deze panelen volledig wegklappen naar de gevel via een rail die in de vloer verzonken ligt. Ook de afvoer voor het regenwater en een LED-strook zitten elegant in de constructie geïntegreerd. Met de afwerking in mat aluminium bovenaan dragen de kolommen extra bij aan de uitstraling van de Excellent.

Opties

 • Vaste glaswand
 • Vast deurkozijn
 • Ingebouwde LED-spots met dimmer
 • Infrarood terrasverwarming met afstandsbediening
 • Zonwering boven- of onderaan
 • Glas met heldere of matte afwerking

De Luxe

Met de De Luxe tuinkamer kiest u voluit voor een unieke afwerking. In de dragende constructie zijn bijvoorbeeld een elegante sierlijst en een energiezuinige LED-verlichting verwerkt. Een klasse apart.

De stijlvolle De Luxe tuinkamer is standaard uitgerust met een sfeervol verlichtingspakket om uw avonden nog gezelliger te maken. Ook de regen kan u niet langer beletten te genieten van uw terras en tuin, want de royale glasoverstek beschermt u tegen buien. Bovendien is de waterafvoer geïntegreerd in de overkapping, wat net zo mooi als functioneel is. Hetzelfde geldt voor de aluminium paalkoppen en de rail die verzonken ligt in de vloer, waarmee de beglazing volledig opgevouwen kan worden naar de gevel. Ideaal op zonnige dagen.

Opties

 • Vaste glaswand
 • Vast deurkozijn
 • Ingebouwde LED-spots met dimmer
 • Infrarood terrasverwarming met afstandsbediening
 • Zonwering boven- of onderaan
 • Glas met heldere of matte afwerking
×

Brochure aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk. Vul hier uw gegevens in en dan krijgt u zo snel mogelijk onze brochure in de bus.