Het jaar komt tot een einde. De jaarwisseling staat voor de deur. De kortste dag van het jaar is weer voorbij en de komende weken zal het weer merkbaar langer licht zijn. We kijken terug op een bijzonder jaar, een jaar dat voor iedereen een beroep deed op het aanpassingsvermogen, maar ook volop kansen bood. Bij Metalura hebben we ons volop ingezet om het bij onze klanten thuis zo comfortabel mogelijk te maken. We hebben meer ruimte gerealiseerd, werkplekken thuis gecreëerd en dromen waargemaakt.

Daarom lichten we een aantal mooie projecten uit die we in 2020 hebben opgeleverd en laten de bewoners kort aan het woord:

 

Steel-ART Design in Kapellen, België.
Tijdens de Covid lockdown voorjaar 2020 moesten bewoners in België echt thuisblijven. Ze mochten geen bezoek meer ontvangen en konden niet meer sporten. “Mijn zoon traint vijf keer in de week met fitness, voetbal en lopen. De mogelijkheid om te sporten was thuis echt nodig. Iedereen thuis werd echt zot. We hadden al een aantal jaar een overkapping in de tuin staan. Toen hebben een loopband en een fiets gekocht om buiten te kunnen sporten. Omdat deze materialen niet weersbestendig zijn, hebben we besloten om de overkapping dicht te maken.” De bewoners kozen voor het Steel-ART glazen wandsysteem op basis van de foto’s op de website. “Die zorgen voor een bepaalde beleving waardoor je heel snel ziet, dit past wel of niet bij mij. We hebben het product enkel digitaal gezien en niet in onze handen gehad.
Omdat eigenlijk alles wel klopte en de referenties goedwaren, hebben we voor Metalura gekozen. We hebben gebeld, er is iemand van verkoop geweest die heeft ingemeten en een voorstel gemaakt. Daarna is alles per mail geregeld en goedgekeurd. De offerte van Metalura was heel duidelijk, heel transparant. De afwerking was heel proper, echt professionele mensen. Toen de lockdown over was en we in een ‘sociale bubbel’ gingen, was het moeilijk om mensen binnen in huis te ontvangen. Dat hebben we toen buiten gedaan. Als het slecht weer is kunnen we onder de overkapping nu alles afsluiten. Ook de honden kunnen lekker buiten zijn, als wij in de overkapping verblijven.”

 

 

Excellent tuinkamer in Houten
In Houten plaatsen we een Excellent Tuinkamer om de bewoners een comfortabel terras te bieden waar ze het hele jaar van kunnen genieten, zonder tocht.
“Voorheen hadden we hierbuiten, op het westen, een zithoek, maar daar konden we eigenlijk nooit zitten. Het was er door de wind die er waaide altijd kil en zomers in de zon echt te heet. Daarom kozen we voor een tuinkamer met zonwering en glazen wanden, waarvan we alle wanden volledig open kunnen zetten. We willen geen zware donkere, landelijke stijl, maar juist licht en open. Metalura bood ons deze oplossing, en ze hebben het project heel netjes opgeleverd. Onze stijl in huis is smaakvol, strak design met een comfortabele en praktische kant. Dit komt ook terug in de stijl van de tuinkamer. De stoelen in de tuinkamer zitten echt heerlijk. We zitten hier heel beschut. Vaak met muziek aan; jazz of klassiek. We hebben goede boxen. Als we de wanden openschuiven, krijgen we echt het gevoel dat we in de tuin zitten. Tot begin oktober hadden we overdag nog een of twee zijwanden open, zelfs als het regende. En als de zon er nu even opstaat is het snel heerlijk warm.”

 

 

Comfort tuinkamer in Lelystad
De bewoners van deze woning in Lelystad wilden graag een glazen tuinkamer aan het huis laten aanbouwen. “We hebben eerst lokaal gekeken, maar daar slaagden we niet. Via internet kwamen we al snel uit bij Metalura. We belden en werden uitgenodigd voor een lunch in de tuinkamer in het Experience Center. Daar zagen we verschillende tuinkamers. We hebben dezelfde dag nog getekend en kozen voor een glazen tuinkamer met klapdeuren.” De hele voorkant kan open. De zijkant is dicht voor kastruimte. De tuinkamer isoleert ook het huis. Het is in de tuinkamer al snel boven de 21 graden, dan zetten ze de deur van de tuinkamer naar de woonkamer open en trekt de warmte snel naar binnen. De tuinkamer zorgt ook voor frisse lucht.

“We hebben geen moderne stijl. Onze ronde tafel die altijd buiten heeft gestaan, heb ik weer opgeknapt. Er komen andere stoelen bij, rieten stoelen, onze stijl is heel divers, een beetje van alles.
Metalura is gewoon echt een topzaak. De monteurs waren echt jongens uit de bouw en werkten heel netjes. Toen ze het dak gingen plaatsen, deden ze zelfs hun schoenen uit, zodat er geen modder en krassen op het glas kwam. Daar denken ze echt over na. Helaas hebben we daarna nog een lekkage gehad. Bij de middelste paal was er een probleem met het rubber, maar er kwam meteen een monteur om het allemaal netjes schoon te maken en het probleem op te lossen. En toen hij door de deur ging, zei de monteur, ‘de deur ging wat krap open, dus die heb ik ook meteen even bijgesteld’.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek