Comfortabel uit de wind,
Een ruimtebesparende oplossing.

Oscar Brouwer, verkoopadviseur bij Metalura vertelt over een balkonbeglazingproject in Bunschoten.

“Op een wat kleiner balkon hebben we aan de twee zijkanten beglazing tegen de balustrade geplaatst. Het grote voordeel voor de bewoners is dat het windscherm aan deze kanten de wind tegenhoudt, maar het zicht en het vrije gevoel behouden blijft. Ook was het een vereiste om, gezien de grootte van het balkon, met de balkonbeglazing geen extra ruimte in te nemen.

Het glazen windscherm tegen de balustrade is ongeveer 100 cm hoog en uitstekend schoon te houden. Tussen de balustrade en het glazen windscherm is een ruimte overgelaten van ongeveer 5-6 cm om het glas ook aan de buitenzijde te kunnen reinigen. Het glazen scherm is veilig gemonteerd met een subtiele afwerking.

Op de meeste balkons plaatsen we onze standaard balkonbeglazing verdiepingshoog, zodat er echt een afgesloten en comfortabele balkonkamer ontstaat. De hoge, glazen panelen kunnen draaien en opgeklapt worden in een hoek. Bij een groot balkon is dat vaak geen probleem omdat er voldoende plaats is om de glazen panelen in de hoek te parkeren als de panelen open zijn.

In dit geval kozen de bewoners voor een windscherm tegen de balustrade, zodat zij geen ruimte zouden verliezen. Ook vonden zij deze oplossing financieel interessanter.

Bij Metalura kijken we altijd naar de behoeften van de bewoners en hoe we zo prettig mogelijk aan hun vraag kunnen doen. In dit geval was een windscherm aan twee zijkanten de ideale oplossing.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek