Meer ruimte, minder geluidsoverlast

Oscar Brouwer, verkoopadviseur bij Metalura vertelt over een speciaal balkonbeglazingsproject in een appartementencomplex in Huizen.

“Mevrouw De Hollander is een van de eerste bewoners van het appartementencomplex, die voor Metalura balkonbeglazing heeft gekozen. Verdiepingshoog, waardoor er echt een comfortabele balkonkamer is ontstaan, waar ze het hele jaar plezier van zal hebben, ongeacht de seizoenen en de weersomstandigheden.

Dit balkonbeglazingsproject is echt maatwerk geweest, omdat er ook rekening moest worden gehouden met de afwatering van het balkon van de bewoners boven Mevrouw De Hollander. Daarom hebben we voor een afwerking van mooi, aluminium zetwerk gekozen, waaraan we het systeem voor de glazen draai-/schuifpanelen hebben vast gemaakt. De glazen panelen zijn 12 mm, omdat het appartement van mevrouw De Hollander dicht aan een straat ligt. Met de balkonbeglazing hebben we een geluidsreductie van 26 decibel gerealiseerd, een aanzienlijk verschil.

Voordat we met de plaatsing van de balkonbeglazing aan de slag konden, moest er eerst toestemming verleend worden vanuit diverse richtingen. We hebben een constructie berekening gedaan, we hadden contact met de gemeente en de VvE, waarvoor we een presentatie hebben gegeven en de architect moesten ook zijn toestemming geven. De architect vond het zeer belangrijk om uniformiteit te behouden en daarom heeft hij ervoor gekozen om overal alleen volledige, verdiepingshoge balkonbeglazing toe te staan. Het proces heeft ongeveer een jaar geduurd, ook waren er een aantal bewoners die graag aan een zijde beglazing wilde, maar dat is volgens de vereisten van de architect niet mogelijk. Inmiddels zijn er in het appartementencomplex nu drie balkons met balkonbeglazing gerealiseerd.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek