Home / Over ons
tuinkamers over metalura

Over Metalura

Metalura is een dynamisch en groeiend bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in balkonbeglazing, terrasbeglazing, tuinkamers, terrasoverkappingen en windschermen.

Hardinxveld-Giessendam

De wortels van Metalura liggen in het Nederlandse Hardinxveld-Giessendam, waar de huidige technisch directeur Gerit Wemmers in 1999 een staalconstructiebedrijf begon dat bijzonder mooie en speciale ontwerpen maakte. In 2005 startte dit bedrijf met de ontwikkeling van een eigen productlijn, waarmee het in 2008 de markt opging. Het voornaamste product was balkonbeglazing, naast windschermen, terrasoverkappingen en tuinkamers. Bij de nieuwe productlijn hoorde een nieuwe naam: Metalura. En natuurlijk ook: een nieuw logo, huisstijl, website en andere producten.

Na 2008 groeide Metalura snel

Na 2008 groeide Metalura snel. In 2012 en 2013 ontving het de FD Gazellen Award als een van de 100 snelst groeiende KMO’s van Nederland. Deze groei is mee behaald dankzij de reclame die de klanten van het eerste uur voor Metalura maakten, en nog steeds maken.

De typische kenmerken van Metalura – de korte lijnen, het goede contact en de mooie producten – vallen in de smaak bij een breed publiek.

 

Ambacht

Metalura is een dynamisch bedrijf op amper een halfuurtje rijden van de Belgische grens. Het gaat met zijn tijd mee, en voert vooral ook ambachtelijk werk hoog in het vaandel.

We zijn er fier op dat er in deze ‘kenniseconomie’ nog altijd ruimte is voor bedrijven ‘die dingen maken’, voor bedrijven die eigentijdse, degelijke kwaliteit leveren en nog groeien tegen de economische conjunctuur in.

 

Naam en concept

Metalura is niet zomaar een willekeurig gekozen naam, maar een symbool voor wat wij als bedrijf willen uitstralen. Wist u dat ‘metalura’ de Latijnse naam is van een aantal kolibrie-soorten? De kolibrie, het kleinste vogeltje ter wereld met zijn razendsnelle vleugelslag en zijn lange snavel, is het beeldmerk van Metalura.

De kolibrie

De kolibrie

De kolibrie symboliseert vrijheid en sierlijkheid en past daardoor bij ons bedrijf. Via onze producten realiseren wij voor u een beschermde leefomgeving, meer ruimte, waarin vrij buitenleven mogelijk wordt.
Daarnaast verwijst de naam Metalura naar wat we doen. In de naam vinden we ‘metaal’, ‘aluminium’ en ‘allure’ terug. De link is duidelijk: Metalura maak producten met allure.

Delen is vermenigvuldigen

‘Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen’ wordt weleens gezegd.

Metalura steunt

Metalura is het hier helemaal mee eens. Wij steunen daarom diverse projecten. Waarbij mensen met minder kansen dan wij, door onderwijs en zorg, meer kansen krijgen.

We doen dit niet om marketingtechnische redenen. We doen dit omdat we het belangrijk vinden. U merkt het aan wat Metalura concreet onderneemt:

  • We geven mensen die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt extra kansen. Bijvoorbeeld jonge mensen met een beperking. Op dit moment maakt deze groep 20% uit van ons personeelsbestand. Het mooie is dat deze mensen zich bij Metalura thuis voelen en zich ook ontwikkelen.
  • We zijn lid van ‘RegioOndernemers van Woord en Daad’ en steunen met een groep bedrijven een scholingsproject in Bangladesh.
  • We nemen deel aan het programma ‘CompanyKids van Woord en Daad’ (zie foto). Ons bedrijf heeft zich daarbij financieel verantwoordelijk gesteld voor tien kinderen uit Sierra Leone. www.woordendaad.nl/ondernemers/companykids
  • We maken deel uit van het netwerk ‘Vrienden van de Hoop’, dat zich breed inzet voor verslaafden en andere kwetsbare groepen.

Verder van huis

We zijn lid van RegioOndernemers van Woord en Daad en steunen als groep bedrijven een scholingsproject in Bangladesh. Ook nemen we deel aan het programma CompanyKids van Woord en Daad. Dat betekent dat we ons als bedrijf financieel verantwoordelijk hebben gesteld voor tien kinderen uit Sierra Leone.

We helpen u graag verder

Bel 038 08 49 04 om een vrijblijvende afspraak bij u thuis te maken. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en kom gratis lunchen in één van onze tuinkamers.