Glazen balustrade
Windschermen op balkon

100% uitzicht, altijd windvrij.

Experience Center bezoeken

Glazen windschermen
op het balkon

Comfortabel uit de wind

Windschermen op uw balkon maken van uw balkon een aangename windvrije plek. U creëert ook een veiligere situatie door windschermen tegen of voor uw spijltjes hekwerk of balustrade te plaatsen. Afhankelijk van de sterkte van het hekwerk en de windbelasting worden de windschermen aan de binnen- of aan de buitenzijde tegen het hekwerk geplaatst. Met dit systeem houdt u altijd vrij uitzicht, maar zit u toch beschut.

Glazen balustrade Opties
Kleuren

Windscherm op balkon

Profielen in alle RAL-kleuren beschikbaar.

Montage

Windscherm op balkon

Meerdere montagemogelijkheden afhankelijk van de situatie.

Vaste constructie

Windscherm op balkon

Alleen beschikbaar als vast windscherm.

Constructie

Windscherm op balkon

Aluminium profielen met RVS bouten.

Glas

Windscherm op balkon

Gehard veiligheidsglas, stormbestendig, in de glasdikte 8 en 10 mm.

Windschermen op balkon

Specificaties

Windschermen kunnen aan de binnenzijde van uw metalen spijltjes of gaatjes hekwerk worden geplaatst of aan de buitenzijde. Om te bepalen wat de mogelijkheden zijn, doet Metalura altijd een windlastberekening, zodat er een veilige situatie ontstaat, die stormbestendig is. Het veiligheidsglas is beschikbaar in 8 en 10 mm. Metalura doet altijd een toetsing middels windberekening om de glasdikte te bepalen. Om het glas aan de binnenzijde te plaatsen gebruikt Metalura balusters, vierkante palen van acht bij acht centimeter. Die worden op de balkonplaat met ankers en een voetplaat vastgezet. Daartussen komt dan het glas te staan. Er is dan ook nog ruimte over om het glas te kunnen reinigen aan beide zijden.

Windschermen op balkon

Extra opties

Naar keuze is het windscherm ook leverbaar in satijn/matglas (privacyglas). Maatwerk is altijd vanzelfsprekend bij windschermen op het balkon. Afhankelijk van de huidige situatie zijn er verschillende bevestigingssystemen en montageadapters beschikbaar. Samen met de projectadviseur wordt er gekeken naar wat er allemaal mogelijk is en welke variant het best passend is.

Glas

Gehard veiligheidsglas, stormbestendig, in de glasdikte 8 en 10 mm.

Comfort

Flexibiliteit in design en plaatsing.

Constructie

Verschillende bevestigingssystemen en montageadapters beschikbaar.

Ontwerp

Minimalistisch design, maximale transparantie.

Uitvoering

Flexibiliteit in design en plaatsing.

Maatwerk

Op maat leverbaar van bij windschermen

Project uitgelicht

Windschermen op balkon project

Bunschoten

Minder invloed van de wind dankzij een windscherm op het balkon. Op een balkon in Bunschoten plaatste Metalura aan de kant waar de wind vandaan komt, een windscherm aan de binnenzijde tegen de balustrade. De constructie is netjes afgewerkt en tussen het glas en het spijltjeshekwerk is voldoende ruimte om het glas te reinigen. Het resultaat is een onopvallende glasconstructie voor maximaal comfort.

Bekijk meer projecten

Interview

Het team inkoop

Martin den Braber en Emily Stolk werken al drie jaar samen om te zorgen dat Metalura's inkoop goed verloopt.

Het team inkoop bestaat uit Martin den Braber en Emily Stolk. Ze werken al drie jaar samen. Martin combineerde voorheen zijn functie als inkoper met zijn functie als manager uitvoering Sinds januari werkt hij fulltime als inkoper. Martin: “Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het zo leuk. En nu we groeien, komt er steeds meer bij.”

Lees het volledige artikel
Interview

Laat je inspireren!

Comfort
Kies de juiste (zit) meubels

Eén van de belangrijkste elementen voor een balkon zijn meubels die goed aansluiten bij uw wensen. Wilt u lekker loungen met een goed glas wijn? Dan kunt u voor een aangename/knusse bank gaan. Wilt u er lekker kunnen dineren? Dan is een mooie (grote) tafel met stijlvolle, comfortabele stoelen zeker een must! Wilt u daarbij ook lekker een boek kunnen lezen in de zon? Dan is een hangstoel of schommelstoel iets wat zeker in uw balkonkamer niet mag ontbreken!

Trend
Botanisch bohemian

Houdt u van romantiek, gezelligheid en bent u gek op bloemen? Dan is de trend “Botanisch Bohemian” op uw lijf geschreven! Laat u verrassen en inspireren door de verschillende toepassingen van bloemen in uw sfeervolle buitentuin.

De puntjes op de i
De extra's

Planten, verlichting en meubelen zijn erg belangrijk, maar om van uw balkon de perfectie leefruimte te maken heeft het net even dat extraatje nodig in de vorm van kussentjes, plaids en mooie woonaccessoires. Kussentjes en plaids op de bank of in de stoelen en ook een mooi vloerkleed, geven uw balkon het huiselijke wat u binnen ook heeft. Verder kunt u het balkon inrichten met mooie accessoires zoals kaarsen, een schilderij of mooie foto’s.

VRAAG DIRECT UW Gratis inspiratiemagazine aan

Meer dan 60 pagina’s boordevol inspiratie zijn bijna van u! Lees alles over tuinkamers, terrasbeglazing, windschermen en balkonbeglazing.

Gratis inspiratiemagazine aanvragen
Metalura Allure

Zekerheden

De zekerheden van Metalura

Dankzij de zekerheden van Metalura kunt u de zorgeloos genieten van elke dag.

Snelle levertijden

Montage door eigen vaklieden

Ontwerp en engineering in huis

100% Maatwerk

10 Jaar garantie + service

100% Nederlands product

Metalura Service
Metalura Balkonbeglazing Contact
Balkonbeglazing van Metalura Vragen aan onze productspecialist? Bel: 088 - 1330430
Levertijd Levertijd in overleg
Gratis inspiratiemagazine Offerte aanvragen
s
Metalura Vogel